Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Principiul Huygens. Legile reflexiei undelor mecanice.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Principiul lui Huygens. Legea reflexiei undelor mecanice. Descarcă PDF

Principiul lui Huygens

Fiecare punct de pe suprafața unui front de undă se comportă ca o sursă de unde sferice secundare, care se propagă în toate direcțiile cu aceeași viteza și lungime de undă ca și unda inițială în mediul considerat. Noul font de undă este înfășurătoarea (suprafața tangentă) undelor secundare.

Reflexia undelor

Reflexia undei este fenomenul de întoarcere a undei în mediul din care provine la întâlnirea suprafeței de separație dintre două medii elastice. Unda reflectată are aceeași viteză, pulsație și lungime de undă ca și unda incidentă.

Direcția de propagare a unei unde este perpendiculară pe suprafețele de undă.

Legea I: Direcția de propagare a undei incidente, și direcția de propagare a undei reflectate formează un plan perpendicular pe suprafața de reflexie.

Legea a II-a: Unghiul de incidență este egal cu unghiul de reflexie.

i equals r subscript 1

La reflexia unei punde pe suprafața de separație dintre un mediu elastic și unul mai puțin elastic (mai rigid) are loc o pierdere de jumătate de lungime de undă (semiundă) sau altfel spus faza se schimbă cu π radiani.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri