Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Principiul Huygens. Legile reflexiei undelor mecanice.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
8 voturi 344 vizionari
Puncte: 10

Principiul lui Huygens. Legea reflexiei undelor mecanice.Ascunde teorie X

Principiul lui Huygens

Fiecare punct de pe suprafața unui front de undă se comportă ca o sursă de unde sferice secundare, care se propagă în toate direcțiile cu aceeași viteza și lungime de undă ca și unda inițială în mediul considerat. Noul font de undă este înfășurătoarea (suprafața tangentă) undelor secundare.

Reflexia undelor

Reflexia undei este fenomenul de întoarcere a undei în mediul din care provine la întâlnirea suprafeței de separație dintre două medii elastice. Unda reflectată are aceeași viteză, pulsație și lungime de undă ca și unda incidentă.

Direcția de propagare a unei unde este perpendiculară pe suprafețele de undă.

Legea I: Direcția de propagare a undei incidente, și direcția de propagare a undei reflectate formează un plan perpendicular pe suprafața de reflexie.

Legea a II-a: Unghiul de incidență este egal cu unghiul de reflexie.

i equals r subscript 1

La reflexia unei punde pe suprafața de separație dintre un mediu elastic și unul mai puțin elastic (mai rigid) are loc o pierdere de jumătate de lungime de undă (semiundă) sau altfel spus faza se schimbă cu π radiani.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere