Sprijiniți-ne prin donații!

Faceti o donație!

Derivata de ordinul II

Memorator: Derivata de ordinul II Descarcă PDF

Fie A\subseteq \mathbb{R}, f:A\rightarrow \mathbb{R}, x_{0}\in A.
Definiţii:
  • Funcţia f este derivabilă de ordinul I, dacă f este derivabilă. În acest caz, f'se numeşte derivata de ordinul I a funcţiei f.
  • Funcţia f este de două ori derivabilă în x_{0} dacă f este derivabilă pe o vecinătate a punctului x_{0}, iar funcţia derivată f' este derivabilă în x_{0}. În acest caz, derivata funcţiei f' în x_{0} se numeşte derivata de ordinul II a lui f sau derivata a doua şi se notează f''\left (x_{0} \right ).
f''(x_{0})= \lim_{x\rightarrow x_{0}}\frac{f'(x)-f'(x_{0})}{x-x_{0}}.
Donații

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2019 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere
Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Lectii Virtuale. Detalii Inchide