Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Legea echilibrului de rotaţie. Stabilitatea echilibrului.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
10 voturi 326 vizionari
Puncte: 10

Echilibrul mecanic al corpurilorAscunde teorie X

Un corp solid rigid poate efectua atât mișcare de translație cât și mișcare de rotație.

Spunem despre un corp că este în echilibru de translație dacă este în stare de repaus sau în stare de mișcare rectilinie uniformă.

Spunem despre un corp că este în echilibru de rotație dacă este în stare de repaus sau în stare de mișcare circulară uniformă.

Condiția necesară și suficientă pentru ca un corp să fie în echilibru de translație este ca suma vectorială a forțelor ce acționează asupra lui să fie nulă.

stack sum stack F subscript k with rightwards harpoon with barb upwards on top with k below equals 0

Condiția necesară și suficientă pentru ca un corp să fie în echilibru de rotație este ca suma vectorială a momentelor forțelor ce acționează asupra corpului în raport cu aceeași axă să fie nulă.

stack sum stack M subscript k with rightwards harpoon with barb upwards on top with k below equals 0

sau dacă considerăm arbitrar un sens de rotație în jurul axe pozitiv și unul negativ atunci putem reformula condiția pentru echilibrul de rotație. Un corp se află în echilibru de rotație dacă suma algebrică a momentelor forțelor în raport cu aceeași axă este nulă.

sum for k of M subscript k equals sum for k of F subscript k times d subscript k equals 0

Echilibrul poate fi stabil sau instabil.

Un corp se află în echilibru stabil dacă odată cu încetarea acțiunii forțelor asupra corpului echilibrul nu se schimbă. Ex: un corp aflat în punctul cel mai de jos al unei suprafete.

Un corp se află în echilibru instabil dacă încetarea acțiunii forțelor duce la ieșirea corpului din starea de echilibru. Ex: Un corp menținut în echilibru pe o pantă.

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere