Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Operații cu rapoarte algebrice

6 voturi 706 vizionari
Puncte: 10

Operații cu rapoarte algebriceAscunde teorie X

Pentru a efectua adunări (sau scăderi) cu rapoarte algebrice având același numitor, adunăm (sau scădem) numărătorii, iar numitorul comun se copiază.

Pentru a efectua adunări (sau scăderi) cu rapoarte algebrice având numitori diferiți, aducem mai întâi rapoartele la numitor comun prin amplificare, apoi aplicăm regula de mai sus.

Pentru a calcula produsul a două rapoarte algebrice, înmulțim numărătorii între ei și numitorii între ei.

Pentru a efectua câtul a două rapoarte algebrice, înmulțim primul raport cu inversul celui de-al doilea.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă filme și teste cu indicații ce conțin rezolvare completă, pe pași, la materiile esențiale Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Lecții-Virtuale își propune să faciliteze accesul la conținut educațional de calitate, oferind în același timp feed-back asupra performanței. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Unii dintre noi lucrează din țară în timp ce alții lucrează din străinătate. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare pentru viitoarea carieră şi în viaţă. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere