Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Operații cu rapoarte algebrice

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
6 voturi 766 vizionari
Puncte: 10

Operații cu rapoarte algebriceAscunde teorie X

Pentru a efectua adunări (sau scăderi) cu rapoarte algebrice având același numitor, adunăm (sau scădem) numărătorii, iar numitorul comun se copiază.

Pentru a efectua adunări (sau scăderi) cu rapoarte algebrice având numitori diferiți, aducem mai întâi rapoartele la numitor comun prin amplificare, apoi aplicăm regula de mai sus.

Pentru a calcula produsul a două rapoarte algebrice, înmulțim numărătorii între ei și numitorii între ei.

Pentru a efectua câtul a două rapoarte algebrice, înmulțim primul raport cu inversul celui de-al doilea.

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere