Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Secțiuni paralele cu baza în corpuri geometrice

Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
5 voturi 177 vizionari
Puncte: 10

Secțiuni paralele cu baza în corpurile studiateAscunde teorie X

Secțiunea într-un corp reprezintă poligonul obținut prin intersecția dintre acel corp și un plan. 

1. Secțiunile paralele cu baza într-o prismă sunt figuri geometrice congruente cu bazele.

  • Secționând o prismă patrulateră regulată cu un plan paralel cu bazele, se obțin două prisme patrulatere, iar secțiunea este un pătrat congruent cu bazele.
  • Secționând o prismă triunghiulară regulată cu un plan paralel cu bazele, se obțin două prisme triunghiulare, iar secțiunea este un triunghi echilateral congruent cu bazele.

2. Secțiunile paralele cu baza într-o piramidă sunt figuri geometrice asemenea cu baza.

  • Secționând o piramidă patrulateră regulată cu un plan paralel cu baza, obținem o piramidă asemenea cu piramida dată și un trunchi de piramidă. Secțiunea obținută este un pătrat asemenea cu baza.

VMNPQ- piramidă patrulateră regulată asemenea cu piramida VABCD

ABCDMNPQ- trunchi de piramidă patrulateră regulată

MNPQ- pătrat asemenea cu pătratul ABCD.

  • Secționând o piramidă triunghiulară regulată cu un plan paralel cu baza, obținem o piramidă triunghiulară asemenea cu piramida dată și un trunchi de piramidă triunghiulară. Secțiunea obținută este un triunghi asemenea cu baza piramidei.

 

 

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere