Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Transformarea fracțiilor ordinare în fracții zecimale

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
11 voturi 309 vizionari
Puncte: 10

Fracții ordinare și fracții zecimaleAscunde teorie X

Transformarea fracțiilor ordinare în fracții zecimale

Orice fracție ordinară al cărei numitor este un produs de puteri ale lui 2 sau 5, se poate scrie ca fracție cu numitorul putere a lui 10.

Pentru a transforma o fracție ordinară al cărei numitor este un produs de puteri ale lui 2 sau 5 în fracție zecimală, amplificăm sau simplificăm fracția cu un număr convenabil ales astfel încât sa obținem la numitor putere a lui 10. 

Exemplu:

scriptbase 17 over 2 end scriptbase presuperscript 5 right parenthesis end presuperscript equals 85 over 10 equals 8 comma 5

O altă metodă prin care putem să transformăm o fracție ordinară în fracție zecimală este împărțirea numărătorului la numitor.

Exemplu:

17 over 2 equals 17 colon 2 equals 8 comma 5

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere