Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Alaunul de crom

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Scurtă definiție

Alaunul de crom sau sulfatul dublu de potasiu și crom, K2SO4Cr2(SO4)3·24H2O, este un solid cristalin rubiniu, solubil în apă și insolubil în etanol; punctul de topire este la 89°C.

Definiție Descarcă PDF

Alaunul de crom sau sulfatul dublu de potasiu și crom, K2SO4Cr2(SO4)3·24H2O, este un solid cristalin rubiniu, solubil în apă și insolubil în etanol; punctul de topire este la 89°C.
 
Alaunul de crom se obține prin reducerea bicromatului de potasiu. Ca și alaunul de aluminiu, cristalizează în octaedre, dar este de culoare rubinie spre violet închis. Este solubil în apă. 
 
La 100°C alaunul de crom pierde 10 molecule de apă, iar la 400°C pierde 12 molecule de apă. Șase molecule de apă înconjoară fiecare dintre ionii de crom(III), iar moleculele care rămân sunt legate prin legături de hidrogen de ionii sulfat. 
 
Alaunul de crom este utilizat în tăbăcărie (la tăbăcirea pieilor cu crom) și în imprimeria textilă ca mordant (substanță care fixează coloranții pe fibrele textile).

Preambul

Preambul

Referințe

references

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri