Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Ciclotronul. Sincrotronul. Radiaţia sincrotronică.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Ciclotronul. Sincrotonul. Descarcă PDF

Ciclotronul

Ciclotronul este un dispozitiv format din doi semicilindri numiți duanți, așezați la o anumită distanță unul de altul. Fasciculul de particule se mișcă în interiorul duanților sub influența unui câmp magnetic B puternic, perpendicular pe traiectoria particulelor. Între duanți avem un curent electric alternativ care accelerează particulele.

Câmpurile magnetice din interiorul duanților curbează traiectoria particulelor aducându-le de fiecare dată în spațiul dintre duanți pentru a fi accelerați.

Energia cinetică acumulată de particulele accelerate depinde de raza R a duanților:

E subscript c equals fraction numerator q squared R squared B squared over denominator 2 m end fraction comma space u n d e space
v subscript m a x end subscript equals fraction numerator q R B over denominator m end fraction

Sincrotronul

Sincrotronul este un inel tubular de mari dimensiuni în lungul căruia se află un număr mare de magneți supraconductori care accelerează fasciculele de particule.

Datorită mișcării circulare a particulelor accelerate, acestea pierd energie sub formă de radiație electromagnetică numită radiație de sincrotron.

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri