Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Împărțirea fracțiilor (numerelor) zecimale

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Împărțirea fracțiilor zecimale Descarcă PDF

A. Împărțirea unui număr natural la un număr zecimal

Înmulțim deîmpărțitul și împărțitorul cu aceeași putere a lui 10, astfel încât împărțitorul să fie număr natural, apoi se continuă împărțirea ca și la numere naturale.

Exemplu:  42:1,25=4200:125=33,6

B. Împărțirea unui număr zecimal la un număr natural

Împărțim mai întâi partea întreagă la numărul natural, apoi adăugăm virgula la cât și continuăm împărțirea ca și la numere naturale.

Exemplu: 121,74:5=24,348

Observație. Împărțirea unei fracții zecimale finite la o putere a lui 10 se efectuează mutând virgula spre stânga peste atâtea cifre câte zerouri are acea putere a lui 10.

Exemplu:  13,49:10=1,349

C. Împărțirea unui număr zecimal la un număr zecimal

Mai întâi înmulțim deîmpărțitul și împărțitorul cu aceeași putere a lui 10, astfel încât împărțitorul să fie număr natural. 

Apoi împărțim partea întreagă la numărul natural, adăugăm virgula la cât și continuăm împărțirea ca și la numere naturale.

Exemplu:  14,67:0,2=146,7:2=73,35

 

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri