Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Nivelele atomului de hidrogen. Tranziţiile atomului de hidrogen.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Nivele energetice ale atomului de hidrogen. Tranziții. Descarcă PDF

Nivele energetice ale atomului de hidrogen

Pe o axă verticală a energiei, în zona negativă, corezpunzând stării legate a electronului în atom, avem energiile cuantificate ale electronului în atom reprezentate prin linii orizontale, iar în zona pozitivă avem starea liberă a electronului.

Nivelul energetic cu energia cea mai mică (-13,6 eV) corespunde stării fundamentale cu numărul cuantic principal n=1. Celelalte nivele au valorile:

E subscript n equals E subscript 1 over n squared

Tranziții

Conform celui de-al doile a postulat al lui Bohr, trecerea de pe un nivel energetic pe alt nivel energetic se face cu absorbția sau cu emisia unui foton.

h nu equals open vertical bar E subscript n minus E subscript m close vertical bar

Trecerea de pe un nivel inferior pe unul superior se face cu absorbția unui foton, iar trecerea de pe un nivel superior pe unul inferior se face cu emisia unuia sau mai multor fotoni.

Dacă atomul absoarbe un foton cu energia mai mare decât valoarea absolută (în modul) a energiei fundamentale, atunci electronul iese din atom, adică atomul se ionizează și electronul capătă energia:

E subscript e equals h nu minus open vertical bar E subscript 1 close vertical bar greater than 0

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri