Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Număr de masă

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Scurtă definiție

Numărul de masă reprezintă numărul de nucleoni (protoni și neutroni) din nucleul unui atom. Se notează cu A. 

Definiție Descarcă PDF

Numărul de masă reprezintă numărul de nucleoni (protoni și neutroni) din nucleul unui atom și se notează cu A. Deci A este suma dintre numărul atomic Z care reprezintă numărul de protoni și numărul de neutroni, care se notează cu N. 

A = Z + N

Spre diferență de protoni care determină proprietățile chimice ale unui atom și de electroni care determină cum un atom interacționează cu un alt atom, neutronii nu influențează în niciun fel proprietățile chimice ale atomilor. În schimb, numărul de neutroni din nucleu determină masa atomului respectiv, deci numărul de neutroni influențează proprietățile fizice ale elemetelor. De exemplu, un atom care are un proton si un neutron în nucleu, are aceleași proprietăți chimice cu un atom care are un proton și doi neutroni în nucleu; masa lor atomică este diferită. Aceste specii chimice se numesc izotopi. 

Preambul

Preambul

Referințe

references

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri