Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Puncte de extrem ale unei funcţii

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Puncte de extrem ale unei funcţii Descarcă PDF

Fie funcţia f:A\rightarrow \mathbb{R}, A\subseteq \mathbb{R}.
Definiţii:
  • Un punct x_{0}\in A se numeşte punct de maxim local (relativ) al funcţiei f dacă există o vecinătate V a punctului x_{0} astfel încât f(x)\leq f(x_{0}),\forall x\in V\cap A. Valoarea f(x_{0}) se numeşte maximul local (relativ) al funcţiei, iar punctul M(x_{0},f(x_{0})) de pe graficul funcţiei se numeşte punct de maxim local (relativ) al graficului.
  • Un punct x_{0}\in A se numeşte punct de minim local (relativ) al funcţiei f dacă există o vecinătate V a punctului x_{0} astfel încât f(x)\geq f(x_{0}),\forall x\in V\cap A. Valoarea f(x_{0}) se numeşte minimul local (relativ) al funcţiei, iar punctul M(x_{0},f(x_{0})) de pe graficul funcţiei se numeşte punct de minim local (relativ) al graficului.
  • Punctele x_{0}\in A de maxim local sau de minim local se numesc puncte de extrem local ale funcţiei. Valorile funcţiei în punctele de extrem local se numesc extremele locale ale funcţiei. Punctele de maxim local şi de minim local ale graficului se numesc puncte de extrem local ale graficului.
  • Un punct x_{0}\in A se numeşte punct de maxim absolut al funcţiei f dacă f(x)\leq f(x_{0}),\forall x\in A. Valoarea f(x_{0}) se numeşte maximul absolut al funcţiei. 
  • Un punct x_{0}\in A se numeşte punct de minim absolut al funcţiei f dacă f(x)\geq f(x_{0}),\forall x\in A. Valoarea f(x_{0}) se numeşte minimul absolut al funcţiei. 
  • Punctele x_{0}\in A de maxim absolut sau de minim absolut se numesc puncte de extrem absolut ale funcţiei.

Navigare în lectii

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri