Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Reprezentarea fazorială a curentului alternativ.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Reprezentarea fazorială a curentului alternativ. Descarcă PDF

Reprezentarea fazorială a curentului alternativ.

Reprezentara fazorială este o metodă matematică folosită pentru descrierea mărimilor fizice periodice, deci poate fi folosită și pentru descrierea curentului alternativ.

Fazorul este un vector rotitor ce se rotește cu viteza unghiulară egală cu pulsația și are modulul egal cu amplitudinea mărimii fizice respective. Putem obține mărimea instantanee proiectând fazorul pe una dintre axe.

Dacă se reprezintă mai multe mărimi fizice oscilatorii ce au aceeași pulsație (aceeași frecvență și perioadă de oscilație) într-un sistem de coordonate rotitor cu viteza unghiulară egală cu pulsația de oscilație, atunci unghiul dintre fazori rămâne constant sau dieferența de fază nu se modifică în timp. 

Diferența de fază dintre fazori este echivalentă cu o diferență temporală.

capital delta t equals fraction numerator capital delta phi over denominator 2 pi end fraction T

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri