Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Reprezentarea fazorială a curentului alternativ.

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!
Pentru a putea vizualiza un video va rugam sa va logati aici! Daca nu aveti cont va puteti inregistra apasand aici.
6 voturi 263 vizionari
Puncte: 10

Reprezentarea fazorială a curentului alternativ.Ascunde teorie X

Reprezentarea fazorială a curentului alternativ.

Reprezentara fazorială este o metodă matematică folosită pentru descrierea mărimilor fizice periodice, deci poate fi folosită și pentru descrierea curentului alternativ.

Fazorul este un vector rotitor ce se rotește cu viteza unghiulară egală cu pulsația și are modulul egal cu amplitudinea mărimii fizice respective. Putem obține mărimea instantanee proiectând fazorul pe una dintre axe.

Dacă se reprezintă mai multe mărimi fizice oscilatorii ce au aceeași pulsație (aceeași frecvență și perioadă de oscilație) într-un sistem de coordonate rotitor cu viteza unghiulară egală cu pulsația de oscilație, atunci unghiul dintre fazori rămâne constant sau dieferența de fază nu se modifică în timp. 

Diferența de fază dintre fazori este echivalentă cu o diferență temporală.

capital delta t equals fraction numerator capital delta phi over denominator 2 pi end fraction T

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere