Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plătește cu PayPal

Elemente de statistică matematică

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom

Memorator: Elemente de statistică matematică Descarcă PDF

Definiţii:
  • Prin populaţie statistică înţelegem o mulţime de obiecte de aceeaşi natură.
  • Elementele unei populaţii se numesc indivizi sau unităţi statistice.
  • Prin efectivul total al unei populaţii statistice înţelegem numărul tuturor indivizilor acesteia.
  • Trăsătura comună tuturor indivizilor unei populaţii poartă denumirea de caracteristică a populaţiei sau variabilă statistică.
  • Frecvenţa absolută a unei valori x a caracteristicii reprezintă numărul de unităţi statistice corespunzătoare acestei valori.
  • Frecvenţa relativă a unei valori x_{i} a caracteristicii este raportul dintre frecvenţa absolută
 n_{i} a valorii x_{i}  şi efectivul total al populaţiei (N): f_{i}= \frac{n_{i}}{N}.
  • Frecvenţa cumulată crescătoare a unei valori  x_{i}  este suma tuturor frecvenţelor valorilor care apar până la x_{i} inclusiv.
  • Frecvenţa cumulată descrescătoare a unei valori  x_{i}  este suma tuturor frecvenţelor valorilor care apar de la x_{i} inclusiv.
Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă lecții online sub formă de filme și teste. Testele conțin execiții și probleme rezolvate complet. În prezent acoperim materiile Matematică, Fizică și Chimie. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Am urmărit să venim și în ajutorul profesorilor și părinților, mai ales a celor din mediul rural, prin oferirea posibilității de evaluare automată a performanței elevilor care sunt grupați în interiorul platformei sub formă de clase virtuale. Echipa noastră însumează experiențe diverse, de la Matematică și Informatică, la Fizică, Chimie și Medicină. Acest website a fost realizat în conformitate cu viziunea noastră despre cum credem că trebuie prezentată informația științifică ca să fie mai ușor înțeleasă. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

2020 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni    Despre    Contact    Confidenţialitate    Cariere