Va rugam dezactivati programul ad block pentru a vizualiza pagina!

Cumpara abonament!
Plateste cu PayPal

Sistemul de numerație hexazecimal

Partajeaza in Google Classroom

Partajeaza cu Google Classroom
Susține Lectii-Virtuale!

Teorie: Numere scrise în baza 16 Descarcă PDF

Sistemul de numerație hexazecimal (în baza 16) conține simbolurile: 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F, unde:

A rightwards arrow 10
B rightwards arrow 11
C rightwards arrow 12
D rightwards arrow 13
E rightwards arrow 14
F rightwards arrow 15

Un număr scris în baza 16 se poate scrie ca o sumă de produse în care un factor este o putere a lui 16 (în acest mod se face trecerea din baza 16 în baza 10).

e x colon space 190 subscript left parenthesis 16 right parenthesis end subscript equals 1 times 16 squared plus 9 times 16 to the power of 1 plus 0 times 16 to the power of 0 equals 400 subscript left parenthesis 10 right parenthesis end subscript

Trecerea din baza 10 în baza 16 se face prin împărțirea numărului la 16 (sau la o putere a lui 16).

 

Cumpara abonament
Plătește cu PayPal

Ajutor
Feedback-ul d-voastră este important pentru noi. Dacă observați vreo neregulă vă rugăm să ne-o semnalați apăsând butonul Trimite Feedback de mai jos.

Despre Lecții-Virtuale.ro

Lecții-Virtuale este o platformă educațională care oferă suport în vederea pregătirii pentru Evaluare Națională și Bacalaureat la Matematică, Fizică și Chimie. Lecțiile noastre sunt alcătuite din filme și exerciții și probleme cu tot cu rezolvări. Platforma noastră este o soluție ideală pentru școala online. Pentru facilitarea activității profesorilor în cadrul ecosistemului GSuite de la Google am implementat butonul Google Classroom. Scopul nostru este să ne concentrăm pe prezentarea noțiunilor și fenomenelor într-o manieră care să stimuleze înțelegerea și nu memorarea mecanică. Ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate mai ales elevilor cu venituri mai modeste care nu își pemit meditații particulare. Sperăm să vă simțiti bine alături de noi și să invățați lucruri folositoare. Hai România!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate ofertele noastre.

Parteneri

EduApps partener Lectii Virtuale UiPath partener Lectii Virtuale Scoala365 partener Lectii Virtuale CCD Galați partener Lectii Virtuale

2024 © Lecții-virtuale.ro Toate drepturile rezervate
Termeni   Despre   Contact   Confidenţialitate   Cariere Parteneri